Strenge Degryse: Mechele en Engels komen tekort, waar zat Simons?

Strenge Degryse: "Mechele en Engels komen tekort, waar zat Simons?"

27-07-2017 11:05
9

Club Brugge kwam woensdag niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen het Turkse Basaksehir, ondanks een 2-0 voorsprong. Vooral achteraan liep het te vaak mis. Analist Marc Degryse zag dat Björn Engels en Brandon Mechele tekort schoten.

"Het was duidelijk dat de verdediging het zorgenkind is bij Club Brugge", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws. "Ze zijn kwetsbaar. Mechele had het moeilijk om de bal bij te houden. Dat was in het verleden al een probleem bij hem en dat is niet veranderd. Ik had de indruk dat hij ook in de duels begon te twijfelen. Voor mij is hij een groot vraagteken. Leko had hem bij STVV, maar dat os anders dan bij Club Brugge."

En ook zijn kompaan had het moeilijk. "Engels had niet veel gespeeld in de voorbereiding en moest als depanneur optreden. Hij had het soms moeilijk om positie te kiezen. Engels gaf eerder al aan dat hij liever in een viermansverdediging speelt en dat kon je ook zien. Mechele en Engels zijn niet goed genoeg om op dit niveau te verdedigen zoals het hoort."

Degryse vraagt zich dan ook af waarom Leko niet voor ervaring koos. "HIj had niet veel keuze, maar had wel Simons op de bank zitten. Die is toch beter dan Mechele. Hij kon met zijn ervaring die positie perfect invullen. Dan vraag ik me toch af waarom Leko Simons er nog bij nam."