Stevige kritiek op Gents transferbeleid: Dat is belachelijk

Stevige kritiek op Gents transferbeleid: "Dat is belachelijk"

25-07-2017 09:50
8

KAA Gent was alweer één van de meest actieve ploegen op de transfermarkt. Net als in de winter haalde het een resem versterkingen binnen en trok het vlot veel geld uit voor die aanwinsten. Maar analist Johan Boskamp heeft zware kritiek op het transferbeleid van de Buffalo's.

"Het is een algemene tendens, maar bij Gent zie ik helemaal geen doorstroming vanuit de jeugd", stelt de Nederlander vast in Het Belang van Limburg. "Ze gaven deze zomer dertien miljoen euro uit aan een pak spelers. Dat zijn echter voornamelijk buitenlanders, waardoor ze nu in allerijl op zoek moeten naar een tweede keeper met een Belgisch paspoort om het quotum te halen. Dat is belachelijk."

Dat Gent zijn jeugd zo verwaarloost, gaat er bij Boskamp moeilijk in. "In januari haalden ze al veertien man binnen. Met al dat geld hebben ze in principe toppers gehaald en die moet je geleidelijk aan kunnen aanvullen met jeugd, want ze investeren wel veel in hun opleiding." Gent haalde deze zomer bijvoorbeeld het 16-jarige toptalent Nicolas Raskin weg bij Anderlecht.