Weer een zege voor Standard: Sa helpt Rouches langs Franse tweedeklasser

19-07-2017 20:30

Standard Luik lijkt op stoom te komen richting de start van het nieuwe seizoen. De Rouches boekten tegen het Franse Quevilly de derde oefenzege op rij.

Na zeges op Royal Excel Moeskroen (1-0) en Racing Lens (0-2) wisten de Luikenaars wederom te winnen zonder een tegengoal te incasseren. Orlando Sa was de man van de wedstrijd tegen Quevilly. De Portugees nam tegen de Franse tweedeklasser de volledige productie voor zijn rekening: 0-2.

Sa was al vroeg in de match dicht bij de openingstreffer, maar de doelman van de Fransen wist de spits toen nog van een goal af te houden. In de 27e minuut was het dan toch raak. Na een vrije trap van Paul Jose Mpoku kopte hij de bal knap tegen de touwen. Twee minuten later mocht Sa opnieuw juichen dankzij zijn tweede van de partij. Standard bracht de zege overtuigend over de streep, zeker nadat de opponent halverwege de tweede helft met tien man verder moesten vanwege een tweede gele kaart.