Perbet scoort zijn eerste, maar Club Brugge kan niet winnen van Nederlandse club

19-07-2017 16:46
7

Jérémy Perbet scoorde woensdag zijn eerste doelpunt voor Club Brugge. Tegen Sparta Rotterdam opende de Fransman de score. Helaas voor Blauw-Zwart bleek dat uiteindelijk onvoldoende. Na 90 minuten stond er immers 1-1 op het bord.

Voor de tweede keer in één week tijd nam Club Brugge het op tegen een Nederlandse tegenstander. Afgelopen zaterdag verloor het met 3-1 van AZ. Ditmaal was Sparta de tegenstander. De club uit Rotterdam kon zich vorig seizoen maar net handhaven in de Eredivisie. Het ontsnapte nipt aan nacompetitie.

Ivan Leko gooide in vergelijking met de wedstrijd tegen AZ bijna zijn volledige team om. Enkel De Bock behield zijn basisplaats. Hierdoor verschenen heel wat nieuwkomers aan de aftrap, waaronder Perbet. Na tien minuten bracht de Fransman Club Brugge op voorsprong. Hij deed dat vanaf elf meter. Club Brugge kreeg de vroege penalty na een fout op Dennis. Het was trouwens een erg bitsige match. Mogelijk had dat te maken met het weer. Het was zo warm, dat er een drankpauze nodig was.

Club Brugge kreeg nog voldoende kansen om opnieuw te scoren, maar liet dat na. In de tweede helft kreeg het nog de 1-1 tegen.

Opstelling Club Brugge: Hubert - Cools, Engels, Mechele, Mera, De Bock - Simons, Vanlerberghe - Rotariu, Perbet, Dennis
Opstelling Sparta: Kortsmit - Dumfries, Floranus, Dougall, Vriends, Van Drongelen, Alhaft, Sanusi, Volas, Spierings en Verhaar