OFFICIEEL: STVV laat jonge spits één seizoen rijpen in de Proximus League

OFFICIEEL: STVV laat jonge spits één seizoen rijpen in de Proximus League

14-07-2017 19:45

De deal is helemaal in kannen en kruiken. STVV-talent Wolke Janssens speelt het komende seizoen op huurbasis bij Lierse. De Pallieters maakten zijn komst vrijdagavond officieel bekend via de officiële kanalen.

Sint-Truiden ziet enorm veel toekomst in Janssens, want volgens Het Laatste Nieuws tekende hij voor de deal met Lierse nog een nieuwe contract bij STVV. Janssens zich tot en met de zomer van 2020 aan de Kanaries hebben verbonden. STVV wil hem nu één seizoen laten rijpen in de Eerste Klasse B. Daarna keert hij gegarandeerd terug, want de uitleenbeurt is zonder aankoopoptie.

De 22-jarige Janssens speelde bij Dessel Sport, voordat hij vorige zomer naar Stayen trok. Ivan Leko gaf hem in zijn eerste de nodige speeltijd. Janssens kwam het afgelopen seizoen in totaal 24 duels in actie voor STVV, waarin hij twee keer het net wist te vinden. Lierse SK hoopt met de aanvaller de nodige doelpunten binnen te hebben gehaald. Topschutter Dylan De Belder weigert namelijk nog langer uit te komen voor Lierse.