KV Kortrijk onderuit tegen topclub, Anderlecht-flop maakt winning goal

KV Kortrijk onderuit tegen topclub, Anderlecht-flop maakt winning goal

11-07-2017 19:45

Voor KV Kortrijk stond er dinsdagavond nog een oefengalop op het programma. Als tegenstander werd het Griekse Panathinaikos gestrikt. De logica werd uiteindelijk gerespecteerd, want Kortrijk moest de duimen leggen. 

Kortrijk is momenteel op stage in Swolgen, een dorp in Nederlands Limburg. Eerder ging het daar al met 2-0 de boot in tegen Willem II, nu bleken ook de Grieken iets te sterk.

KV Kortrijk begon sterk en kreeg zelf een paar halve kansen, maar aan de overkant kon Altman toch de score openen. Even later hingen de bordjes alweer gelijk. Ouali verstuurde een bemeten voorzet, Chevalier kon afwerken. Toch kon Kortrijk niet met een gelijkspel gaan rusten. Net voor het rustsignaal kregen de Grieken een strafschop, en die werd afgewerkt door Guillermo Molins (ex-Anderlecht).

Bij de rust werd er opvallend genoeg niemand gewisseld, op het uur wel. Bruzesse, Chevalier, Verboom en Stojanovic moesten eraf voor D'Haene, De Smet, Kage en Kaminski. Erg veel verschil maakte het niet. Ook de wissel van Kumordzi en Rougeaux voor Puype en Van Loo diep in de slotfase kon de bakens niet verzetten. Nieuwe spits Budkivskiy zat op de bank, maar kwam niet in actie.