'Anderlecht vond talent niet goed genoeg, maar hij gaat nu naar... Serie A'

'Anderlecht vond talent niet goed genoeg, maar hij gaat nu naar... Serie A'

11-07-2017 14:57

In de jeugdacademie van Anderlecht lopen er veel pareltjes rond. Iedereen hoopt door te breken in het Astridpark, maar lang niet elke jeugdspeler ontpopt zich tot een ster van het kaliber Tielemans. Sommige talenten beproeven hun geluk elders. Zo ook Stéphane Omeonga, die mag hopen op een fraaie transfer naar de Serie A.

Met Dries Mertens,  Radja Nainggolan, Dennis Praet en Jordan Lukaku lopen er al interessante landgenoten in de Serie A rond. Zij kregen mogelijk snel het gezelschap van de 21-jarige Omeonga. Italiaanse media meldden dinsdag namelijk dat hij op het punt staat om een contract te tekenen bij Genoa, de nummer zestien van het afgelopen seizoen. Naar verluidt gaat het om een verbintenis van vier jaar.

De loopbaan van Omeonga komt zo in een stroomversnelling terecht. Het immers nog pas een jaar geleden dat Anderlecht hem naar de Italiaanse tweedeklasser US Avellino liet vertrekken. De centrale middenvelder veroverde in de Serie B direct een basisplaats en was nauwelijks weg te denken uit het elftal. Met zijn spel heeft hij zich in de kijker van Genoa weten te spelen, dat overtuigd is van zijn kwaliteiten. Omeonga had bij Avellino nog een contract tot medio 2018. Het is niet bekend hoeveel Genoa op tafel moet leggen voor de jonge Belg.