Lombaerts is zeer kritisch voor Anderlecht: ''Hij draaide niet rond de pot''

Lombaerts is zeer kritisch voor Anderlecht: ''Hij draaide niet rond de pot''

06-07-2017 09:40

KV Oostende zorgde in maart voor een grote stunt door Nicolas Lombaerts aan te trekken. Anderlecht had ook lange tijd interesse in de Rode Duivel, maar KV Oostende toonde zich veel slagvaardiger. Dat laat Lombaerts weten in een interview met Het Nieuwsblad, waarin hij kritisch is op RSCA.

Lombaerts was veel meer gechamermeerd van de aanpak van Marc Coucke, dan die van de beleidsbepalers bij Anderlecht. "In mijn keuze voor Oostende zat er ook een heel grote factor Marc Coucke. Hij zei: We doen dat. Lukt het niet, dan is dat maar zo. Hij draaide niet rond de pot, dat charmeerde me. Anderen zeiden: Het komt in orde, maar er kwam niets van", is Lombaerts scherp voor Anderlecht.

Onze landgenoot wilde omwille van zijn familie graag terugkeren naar België. Lombaerts zou wel een financiële topaanbieding uit China wel overwogen hebben. "Axel (Witsel, nvdr) liet me al weten dat hij heel tevreden is in China. Maar het geld zal wel de doorslag hebben gegeven. Voor zulke zotte bedragen had ik het wellicht ook gedaan. Maar Zenit zou me dan niet voor hetzelfde bedrag hebben laten gaan", besluit Lombaerts.