'Anderlecht blaast transferplan af na tussenkomst van Weiler'

'Anderlecht blaast transferplan af na tussenkomst van Weiler'

06-07-2017 07:00
3

KV Mechelen haalde deze zomer al Andy Kawaya weg bij Anderlecht, maar het zou inmiddels ook een tweede speler op het oog hebben. Malinwa moet waarschijnlijk kinkloppen, want René Weiler wil Silvère Ganvoula voorlopig niet verhuren.

De 21-jarige spits kwam over van Westerlo met de bedoeling hem dit seizoen nog te verhuren. Herman Van Holsbeeck weet echter dat de plannen een beetje zijn veranderd. "We wilden Ganvoula uitlenen. Maar nu zegt Weiler dat hij elke week progressie maakt door te trainen met betere spelers. We zullen wachten tot eind augustus om te zien wie spits één, twee en drie is", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Trainer Yannick Ferrera heeft nog hoop, maar hoopt te toeslaan in het slot van de mercato. "Qua profiel is Ganvoula ideaal, maar het is inderdaad een moeilijk dossier, omdat hij allicht tot eind augustus blijft. Ik weet niet of we kunnen wachten."

Voorzitter Johan Timmermans schuift de transfer in ieder geval op de lange baan. "We wachten niet op Ganvoula. We willen snel onze nieuwe spits aantrekken", reageert hij.