Portugal pakt brons in Rusland na spectaculaire ontsnapping in slotminuut

02-07-2017 16:32

Portugal heeft zondagmiddag de verliezersfinale van de Confederations Cup gewonnen. Mexico werd na verlengingen met 2-1 verslagen. De Portugezen stonden in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog met 1-0 achter.

De eerste helft van de clash tussen Mexico en Portugal was niet al te verheffend. De belangrijkste gebeurtenis was een gemiste penalty van André Silva. De inzet van de Portugese AC Milan-spits werd gekeerd door Guillermo Ochoa.

Na de pauze leek Mexico, met Andrés Guardado en Héctor Moreno in de basis, op de overwinning af te stevenen. Na een prima individuele actie van Javier Hernandez werkte Portugal-verdediger Neto de bal achter zijn eigen doelman Rui Patricio.

Mexico leek het brons te gaan pakken, maar in de negentigste minuut maakte Europees kampioen Portugal alsnog gelijk. Pepe tikte een voorzet vanaf rechts binnen. Tijdens de eerste verlenging kwam de ploeg van bondscoach Fernando Santos zelfs op voorsprong. Silva mocht weer vanaf elf meter aanleggen na een handsbal van Miguel Layun. Ditmaal schoot de spits gedecideerd raak.

De wedstrijd eindigde met twintig veldspelers. Portugal-verdediger Nelson Semedo en Mexico-aanvaller Raul Jimenez kregen twee keer geel. Zondagavond staat de finale van de Confederations Cup op het programma. Duitsland neemt het daarin op tegen Chili.