UPDATE: 'Racing Genk heeft nieuwe doelman beet'

UPDATE: 'Racing Genk heeft nieuwe doelman beet'

21-06-2017 09:45

Mathew Ryan is weg bij Racing Genk. Zijn vervanger leek lange tijd Frederik Rønnow, maar nu duikt er in Het Laatste Nieuws een nieuwe naam op. Het zou ook Danny Vukovic op het lijstje hebben staan.

Meer nog, het bestuur van Racing Genk is al aan het praten met de 32-jarige keeper, net als Ryan een Australiër. Momenteel is hij actief op de Confederations Cup, maar hij heeft nog niet gespeeld. Hij is dan ook maar de derde doelman van Australië, na Ryan en Langerak.

Vukovic past goed in het profiel dat Genk vooropstelt. Het is op zoek naar een direct inzetbare doelman die de jeugd later niet zal blokkeren. Met Nordin Jackers en Gaëtan Coucke heeft Genk namelijk nog twee jonge keepers waar het rotsvast in gelooft.

Vukovic werd afgelopen seizoen kampioen van de A-League met Sydney FC, maar veel buitenlandse ervaring heeft hij niet. Hij lag onder contract in Turkije en Japan, maar kwam daar niet aan spelen toe. Genk kwam Vukovic naar verluidt op het spoor via Ryan. Hij ging vorig jaar ook even viraal door dit filmpje, waarin hij zich ontfermt over een zeemeeuw.

Update 09u38: Ondertussen heeft zijn nieuwe club Sydney FC bevestigt dat hij weggaat. De club wordt echter niet genoemd.