'Conte laat toekomst bij Chelsea afhangen van komst van Rode Duivel'

'Conte laat toekomst bij Chelsea afhangen van komst van Rode Duivel'

18-06-2017 11:56
1

Wat een entree kende Antonio Conte in het Engelse voetbal. In zijn eerste seizoen bij Chelsea FC loodste hij de Londenaren meteen naar de landstitel en de (verloren) finale van de FA Cup. Toch is de kans reëel dat de Italiaan het na één jaar al voor bekeken houdt in de Premier League. Romelu Lukaku kan dat verhelpen.

Door de successen met The Blues is Conte één van de meest begeerde coaches van het moment. Bij Internazionale is men nog op zoek naar een stuurman om weer op te klimmen richting Italiaanse top. Conte is daarvoor de topkandidaat. The Sun weet dat de succestrainer wel degelijk oren heeft naar zo'n voorstel, al is een verlengd verblijf in Londen niet uitgesloten. Dan wil hij wel enkele garanties.

De Italiaan beseft dat volgend seizoen ook in de Champions League geoogst moet worden en speurt daarom naar versterking. Bij het bestuur van Chelsea legde hij drie transferdossiers op tafel: Tiemoue Bakayoko (AS Monaco), Alex Sandro (Juventus) en... Lukaku. De aanvaller van Everton FC wordt al weken in verband gebracht met een terugkeer naar Stamford Bridge. Als het van Conte afhangt, wordt die rentree werkelijkheid.