'Verhuis Foket komt eraan als AC Milan volgende transfer aankondigt'

'Verhuis Foket komt eraan als AC Milan volgende transfer aankondigt'

16-06-2017 13:02

Thomas Foket heeft zijn zinnen gezet op een transfer. De kans is groot dat zijn wens uitkomt. Met een beetje hulp van AC Milan kan Foket dra naar Italië verhuizen.

Volgens Het Laatste Nieuws wil Atalanta Bergamo Foket losweken bij KAA Gent, maar voorlopig heeft die Italiaanse club nog een rechtsback, Andrea Conti. Die Conti is nadrukkelijk in beeld bij AC Milan. De kans is groot dat Milan binnenkort Conti aantrekt. Wanneer dat gebeurt, komt de transfer van Foket in een stroomversnelling. Vorig seizoen eindigde Ataltanta vierde in Italië. Volgend seizoen speelt het daardoor in de Europa Leauge. 

In 2012 haalde KAA Gent de nu 22-jarige Foket weg bij Dilbeek Sport. De club verhuurde hem al snel aan KV Oostende. In 2014 werd Foket een vaste waarde bij KAA Gent en pakte met de Buffalo's de titel. Ondertussen speelde hij ook een paar keer voor de Rode Duivels. Foket is nog niet zeker van een selectie voor het WK 2016 in Rode Duivels. Een transfer naar het buitenland doet zijn kansen op een oproep van Roberto Martinez stijgen.