OFFICIEEL: D'Onofrio keert bij Antwerp terug in het Belgische voetbal

OFFICIEEL: D'Onofrio keert bij Antwerp terug in het Belgische voetbal

13-06-2017 14:03
3

Royal Antwerp FC heeft nog altijd geen nieuwe coach gevonden. Wim De Decker zal het team zeker niet leiden bij de terugkeer in de Jupiler Pro League. Hij wordt de T2 van de nog aan te stellen trainer. Antwerp verraste wel door Luciano D'Onofrio aan te stellen als technisch directeur.

Antwerp maakte dit dinsdagmiddag bekend op een persconferentie. D'Onofrio wordt binnengehaald voor zijn internationale netwerk en krijgt bovendien een dubbelfunctie bij The Great Old. Naast technsich directeur zal hij ook vice-voorzitter van de club worden. D'Onofrio, die furore maakte als spelersmakelaar en vice-voorzitter bij Standard Luik, krijgt de volledige zeggenschap over het sportieve gedeelde en zal dus ook de nieuwe coach aanstellen. 

De aanstelling van D'Onofrio heeft ook gevolgen voor het takenpakket van Patrick Decuyper. De voormalige sterke man zal zich volledig gaan bezighouden met commerciële zaken. Tevens zal Decuyper de verantwoordelijkheid krijgen om de jeugdacademie tot een hoog niveau te brengen.

Wim De Decker bracht Antwerp eindelijk terug naar de hoogste klasse, maar de club wil met een andere naam de Jupiler Pro League in. De Decker blijft als T2, een rol die hij eerder al invulde, wel met behouden voor de club. Antwerp verwacht binnen enkele dagen witte rook. Tot dan zal het speculeren over een T1 verder gaan. Sommige bekende namen konden inmiddels al van de lijst worden gehaald