'Everton wacht niet op vertrek Lukaku, vervanger voor Rode Duivel al op komst'

'Everton wacht niet op vertrek Lukaku, vervanger voor Rode Duivel al op komst'

12-06-2017 11:38
1

Everton lijkt te beseffen dat Romelu Lukaku niet langer te houden is. De spits staat op het punt om de club te verlaten. Met Sandro Ramirez haalt het alvast een vervanger in huis.

Dat meldt het betrouwbare The Guardian maandag. Ramirez is dit weekend in Liverpool gesignaleerd en dat is geen toeval. De Málaga-spits en zijn management zetten de puntjes op de i, alvorens de transfer naar Engeland af te ronden. 

Daarmee troeft Everton Atlético Madrid af, dat zich lang als favoriet zag om de 21-jarige Ramirez vast te leggen. Nadat bekend werd dat het transferverbod voor de Spaanse club stand hield, veranderde dat. Elke speler die Atlético deze zomer vastlegt, kan pas op 1 januari van het nieuwe jaar in actie komen. Everton profiteerde dankbaar van die situatie.

Ramirez, opgeleid bij FC Barcelona, kost dankzij een clausule in zijn contract slechts zes miljoen euro. Afgelopen seizoen scoorde hij veertien keer in 28 competitiewedstrijden. Hij moet de vervanger van Lukaku worden, die aast op een transfer naar een topclub.