Defour denkt aan vertrek bij Burnley: 'Rare periode, ik begrijp het niet'

Defour denkt aan vertrek bij Burnley: 'Rare periode, ik begrijp het niet'

02-06-2017 08:33
1

Steven Defour heeft het niet gemakkelijk in Engeland. De middenvelder is zijn plek kwijt bij Burnley FC en de Rode Duivels. Hij denkt dan ook aan zijn toekomst. Een vertrek? Of blijft hij vechten voor zijn plek?

Na een goed begin kreeg Defour steeds minder kansen. In totaal kwam hij amper 1.084 minuten in actie in de Premier League. "Ik beklaag me mijn keuze niet omdat het in het begin goed liep. De trainer geloofde in mij en ik heb goeie wedstrijden gespeeld", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Daarna volgde een rare periode. Ik begrijp nog altijd niet waarom ik op de bank verzeilde. Maar dat gebeurt in het voetbal wel vaker."

Defour zou volgens de club te horen gekregen hebben dat hij mag vertrekken als hij wil, maar dan wel voor de juiste prijs. The Clarets betaalden vorige zomer nog 8,5 miljoen euro voor de middenvelder. "Burnley wil boter bij de vis, dat is logisch", zegt Christian Pala, zijn manager. "Al zal de prijs wel afhangen van de competitie waar hij heen gaat. Een Engelse club zal meer moeten betalen dan een buitenlandse."