Straffe onthulling: 'Weiler wilde zelf opstappen bij Anderlecht'

  Straffe onthulling: 'Weiler wilde zelf opstappen bij Anderlecht'

  vrijdag 19 mei 2017 om 09:00

  René Weiler mag als jonge coach zijn allereerste landstitel vieren, hij bezorgde Anderlecht nummer 34. Bijna was het nooit zover gekomen, zo weet Het Laatste Nieuws. Hij dacht aan zelf opstappen. 

  Tijdens de zwarte novembermaand van Anderlecht stond Weiler ter discussie in de Belgische pers. Zelfs na de 7-0 tegen Moeskroen kwamen er kritische vragen. "Wanneer hij op de persconferentie ondanks het goede voetbal en de vele doelpunten alweer vragen krijgt die hij als negatief ervaart - genre: 'Waarom kan Anderlecht dit niet elke week?' -, kookt Weiler vanbinnen. De Belgische media, die hij altijd al laag had ingeschat, hebben definitief afgedaan", klinkt het.

  Ook binnen de club had hij toen echter grote problemen. "Dat hij ook binnen de club meer tegenwind dan ruggensteun krijgt, helpt niet. Dat dat Zwitserse broekventje op een persconferentie heeft laten verstaan dat "traditie en geschiedenis geen doelpunten scoren", daar wordt binnenskamers zwaar aan getild. Vooral de oudere gilde van het bestuur, die nogal stevig vertegenwoordigd is binnen paars-wit, is niet te spreken over de manier waarop hun instituut wordt behandeld door de nieuwe trainer.

  Na de match tegen Moeskroen dacht hij zelfs aan stoppen. "Voor hij weer naar zijn huis in Ukkel vertrekt, uit Weiler zijn frustraties tegen een vertrouweling. Dat het op deze manier niet verder gaat, beklemtoont de Zwitser. Dat hij denkt aan stoppen. Zijn ontslag te geven en te vertrekken uit het land waar hij allesbehalve hartelijk is onthaald. Met het idee: wat ik ook doe, het zal hier nooit goed genoeg zijn."

  Omgepraat
  Gelukkig komt Weiler uiteindelijk terug op die beslissing. "Er is flink wat overtuigingswerk nodig om Weiler om te praten. Maar het lukt. De 43-jarige trainer, gedreven door zijn ego en eergevoel, beseft dat nú vertrekken gelijk staat aan falen. Een werkwoord waarmee hij niet geassocieerd wil worden. Weiler besluit te blijven. Maar dan wel met een belofte aan zichzelf: als ik dan toch onderuit moet gaan, dan wel aan mijn eigen voorwaarden."

  Plaats een reactie

  ketje55 +2121
  vrijdag 19 mei 2017 om 09:23
  De Vlaamse pers is zo voetbalonkundig, maar beseffen het niet! Enkel Peter Vandenbempt kent het spelletje. Te weinig personen hebben zelfs maar recht van spreken.
  Vind ik leuk
  Geofpurple +2176
  vrijdag 19 mei 2017 om 11:43
  Nagel op de kop Ketje
  Vind ik leuk
  vrijdag 19 mei 2017 om 13:49
  jullie hebben gelijk dat die analisten van hier zoals de mos, de bilde en joos er maar Weinig van kennen. maar die spelers of trainers die nu klagen zouden wel eens een jaartje in Duitsland moeten gaan werken. wat denk je wat de bildzeitung daar elke week wel schrjjft. daar wordt je constant de grond ingeboord. vraag dat maar aan weiler toen
  hij bij Nürnberg zat. dus het kan nog altijd erger dan in belgie.
  Vind ik leuk
  Zetterberg +5986
  vrijdag 19 mei 2017 om 19:26
  Ik ben he eens met het feit dat peter VDB het objectiefst is. Ik ben het er niet mee eens dat Joos niets van voetbal kent, hij ademt voetbal en is van alles op de hoogte. Joos meet zich wel graag een 'alternatief' imago aan waarbij het cooler is om niet mee te heulen met de grootste club van het land met zijn 34 titels. Geef toe: we vonden het allemaal leuk als Leicester voor de eerste keer en Feyenoord na 18 jaar kampioen werden. Iedereen vond het leuke IJsland geweldig op het WK.
  Niet iedereen heeft het begrepen om Real Madrid, Man U,..., het is dan tijd voor de loftrompet te spelen voor andere clubs.

  Joos is tegendraads en vóór Anderlecht zijn, is niet tegendraads en misschien ook te gemakkelijk. Het lijkt alternatief om zich te profileren tegen Anderlecht, maar dat is het niet, want vele supporters van andere ploegen horen graag dat Anderlecht door een kenner een beetje afgekraakt wordt. Erg objectief is het echter niet. VDB trekt zich niets aan van zijn imago en dat leidt tot objectiviteit, lijkt mij...
  [Reactie gewijzigd op ]
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Straffe onthulling: 'Weiler wilde zelf opstappen bij Anderlecht'