Club Brugge de lachende derde na gelijkspel tussen Anderlecht en AA Gent

Club Brugge de lachende derde na gelijkspel tussen Anderlecht en AA Gent

30-04-2017 16:22

De topper tussen Anderlecht en AA Gent kent geen winnaar. Beide clubs konden geen enkele keer de netten doen trillen, waardoor het 0-0 bleef. Een goed resultaat voor Club Brugge, dat zo kan opschuiven in het klassement.

Een wedstrijd die met veel vuur begon, met veel strijd door beide ploegen. Een sterk openingskwartier van Gent zorgde wel voor een klein kansje voor Moses Simon, maar groot doelgevaar kwam er nooit.

Na het openingskwartier werd het vooral een tactisch steekspel, met weinig ruimte voor zowel Gent als Anderlecht. Uitgespeelde kansen kwamen er nooit, waardoor een logische 0-0 ruststand het gevolg was.

Op zoek naar het doelpunt
Na de pauze waren het vooral de bezoekers uit Brussel die aanvankelijk voor het meeste doelgevaar zorgden. Lukasz Teodorczyk en Sofiane Hanni kregen een goede kans op de voorsprong, maar Lovre Kalinic was attent. Aan de andere kant hield Frank Boeckx tot twee keer toe ook de nul na kansen van Kalifa Coulibaly en Danijel Milicevic.

Zowel Gent als Anderlecht schieten niets op met het gelijkspel. Door de puntendeling kan Club Brugge maandag wel opnieuw over Gent springen naar de tweede plek. Anderlecht blijft sowieso leider na de speeldag, maar ziet Club Brugge mogelijk tot op vier punten naderen.