Club en Gent moeten niet meer proberen: Voor mij is het gespeeld

Club en Gent moeten niet meer proberen: "Voor mij is het gespeeld"

25-04-2017 16:04

De titelstrijd lijkt al helemaal gestreden te hebben. Anderlecht heeft een grote voorsprong op eerste achtervolgers Club Brugge en AA Gent. Voor ex-coach Aimé Anthuenis is het duidelijk wie de titel zal pakken.

--> EASY! Anderlecht op weg naar de titel na winst: 2,40 keer je inzet!

De oud-trainer tipt zijn ex-ploeg. "Anderlecht heeft al maanden de goede drive te pakken. Weiler heeft min of meer een vaste basisopstelling, waarbij hij af en toe wat roteert", klinkt het in De Zondag.

Hij ziet een groot verschil tussen het Anderlecht van nu en enkele maanden geleden. "De gedaantewisseling bij sommige spelers is groot. Tielemans na Nieuwjaar en ervoor, dat is een enorm verschil. Je voelt de gretigheid en goesting binnen die ploeg. En dat is heel belangrijk", zegt hij.

"Anderlecht die de titel nu niet meer zou pakken, dat zou pas straf zijn. Voor mij is het dan ook gespeeld. Er wacht hen nu een thuismatch tegen Charleroi. Die zou geen probleem mogen vormen. En dan zou het wel eens heel snel mathematisch zeker kunnen zijn. Het is wel jammer dat de spanning voor de titel zo snel wegvalt."