WTF? Spelersbus van Dortmund aangevallen om ronduit bizarre reden

  WTF? Spelersbus van Dortmund aangevallen om ronduit bizarre reden

  vrijdag 21 april 2017 om 12:00

  Speciale eenheden van de Duitse politie hebben vrijdagochtend een verdachte gearresteerd als gevolg van het onderzoek naar de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Volgens Bild gaat het om een 28-jarige Rus, Sergei V.

  De Russische crimineel zou geld hebben willen verdienen aan de aanslag door te speculeren op een koersdaling van de aandelen van de Duitse topclub. Hij verbleef de dagen voorafgaand aan de wedstrijd van Dortmund tegen AS Monaco in hetzelfde hotel als de spelers. Op basis van het IP-adres kon de politie achterhalen dat Sergei V. aandelen kocht vanuit hotel L'Arrivée. Daar zou hij bovendien een kamer hebben verzocht met uitzicht op de straat waar de explosies uiteindelijk plaatsvonden.

  Volgens diverse Duitse media zijn momenteel huiszoekingen gaande. Het duel tussen Dortmund en Monaco werd een dag uitgesteld vanwege de drie explosies bij de spelersbus, die op het moment van de aanslag op weg was naar het Signal Iduna Park. Marc Bartra liep door glasscherven verwondingen aan zijn arm op en moest uiteindelijk geopereerd worden.

  Update 11.54: Borussia Dortmund reageert vol opluchting op het nieuws. "Het onderzoek is bijzonder intensief en onder hoge druk gevoerd. We zijn enorm dankbaar dat de verdachte van deze aanslag is aangehouden", aldus Hans-Joachim Watzke op de clubsite. Aanvoerder Marcel Schmelzer hoopt dat de motieven voor de aanslag snel duidelijk worden. "Voor iedereen die in de bus zat zou dat het verwerkingsproces verlichten", zo laat de Dortmund-aanvoerder weten.

  Lees meer over:Borussia Dortmund

  Plaats een reactie

  dethklok28 +3698
  vrijdag 21 april 2017 om 11:05
  De Çois: In wa veu ne wereld leven we ná?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  WTF? Spelersbus van Dortmund aangevallen om ronduit bizarre reden