'Standard gaat vol voor gewezen sterkhouder Anderlecht'

'Standard gaat vol voor gewezen sterkhouder Anderlecht'

19-04-2017 07:00
1

Standard is al volop bezig met volgend seizoen. Niet alleen moet er een nieuwe coach komen na het ontslag van Alekander Jankovic, ook in de kern zal er één en ander veranderen. De Luikenaars zoeken naar ervaren spelers die de kleedkamer mee in goede banen kunnen leiden. Daarvoor denkt het aan een ex-speler van Anderlecht.

Volgens Het Nieuwsblad wil Standard alles op alles zetten om Guillaume Gillet naar Sclessin te halen. De voormalige Rode Duivel is een sterkhouder bij het Franse Nantes, waar hij centraal op het middenveld speelt. Bij de Franse Kanaries neemt hij de ploeg op sleeptouw, een kwaliteit die ze bij Standard kunnen gebruiken.

Het Luikse bestuur liet Gillet en zijn entourage al weten dat het menens is en dat hij de eerste zomertransfer moet worden. Of de middenvelder toehapt, valt af te wachten. De Luikenaar is een fan van aartsrivaal FC Liègé en was jarenlang basisspeler bij Anderlecht, waar hij vier titels en een beker pakte. Bovendien is hij onder Sergio Conceiçao aanvoerder bij Nantes, waar hij een contract heeft tot 2018.