Club Brugge en Gent moeten opletten: Daar willen wij van profiteren

Club Brugge en Gent moeten opletten: "Daar willen wij van profiteren"

07-04-2017 09:00

KV Oostende is uit op revanche na de verloren bekerfinale tegen Zulte Waregem. Het moet nu toch nog vechten voor Europees voetbal, en Silvio Proto mikt meteen hoog. Hij gaat resoluut voor de derde plaats.

--> WRAAK! Oostende triomfeert in heruitgave bekerfinale: 2,15 keer je inzet!

Anderlecht, Club Brugge en AA Gent lijken de top drie te gaan uitmaken, maar Oostende wil daar een stokje voor steken. "We willen een Europees ­ticket en daarom mikken we op de derde plaats. De titel wordt uitgevochten tussen Anderlecht, Club en AA Gent, maar als ze ons wat vergeten terwijl we toch onze punten pakken, dan kunnen we op het einde misschien een van hen inhalen. Ze zullen elkaar punten afpakken en we moeten klaar zijn om daarvan te profiteren", vertelt Proto in Het Nieuwsblad. 

In die zin is het jammer dat de opener tegen Charleroi meteen een teleurstelling was. Het werd maar een gelijkspel. "Ik vind het bijzonder jammer dat we die eerste match tegen Charleroi bleven steken op een gelijkspel, anders waren ze praktisch geen bedreiging meer. Als we die match twintig keer spelen, winnen we negentien keer. Ik hoopte op een start met zeven op negen, nu moeten we twee keer winnen om dat nog te verwezenlijken."