Mourinho: 'Het was zijn lichaam met mijn brein. Ik nam elke beslissing voor hem'

Mourinho: 'Het was zijn lichaam met mijn brein. Ik nam elke beslissing voor hem'

05-04-2017 09:15

José Mourinho heeft Luke Shaw wederom een flink pak huiswerk meegegeven. De manager van Manchester United was tevreden over de inbreng van de verdediger tegen Everton, maar het moet volgens de Portugees nog een stuk beter.

"Ik heb het al aan hem verteld, dus kan het nu ook wel aan jou vertellen", aldus Mourinho tegen de BBC. "Hij speelde goed, maar hij speelde alleen goed omdat hij in mijn team speelde. Als hij bij het andere team speelde, was het niet goed genoeg. Dat is op dit niveau niet mogelijk. Hij moet volwassen worden en het spel beter begrijpen. Meer gefocust zijn. Hij moet nog veel leren. Wij zijn er om hem te helpen."

Op de persconferentie gaat Mourinho nog even door. "Het was zijn lichaam met mijn brein. Hij stond voor me en ik nam elke beslissing voor hem. De communicatie was mogelijk omdat we dichtbij elkaar stonden. Ik dacht voor hem. Wanneer naar binnen trekken, wanneer openen, wanneer drukzetten. Ik nam elke beslissing voor hem. Op dit niveau hebben we zijn fysieke kwaliteit nodig, maar hij moet het spel zelf gaan begrijpen. 21 jaar is oud genoeg om het spel beter te snappen."