Tegenslag voor Mechelen en Ferrera: nu al einde seizoen voor sterkhouder

Tegenslag voor Mechelen en Ferrera: nu al einde seizoen voor sterkhouder

29-03-2017 11:56

KV Mechelen viel op de laatste speeldag van de reguliere competitie nog uit de top-6, waardoor het andermaal uit moet komen in Play-Off 2. Malinwa moet het daarin wel stellen voor Seth De Witte, die een kruis moet maken over dit seizoen.

--> SLECHTE START! Malinwa gaat meteen ten onder op de Heizel: 4,5 keer je inzet!

De Witte ondergaat woensdag een operatie aan de adductoren, zo maakt KV Mechelen bekend via de officiële website. De Maneblussers verwachten dat het herstel vervolgens liefst drie à vier maanden zal duren. ''We willen hem terug fit hebben tegen de start van het nieuwe seizoen'', zo laat Bart De Bruyn namens de medische staf weten in een reactie.

Het wegvallen van De Witte is een fikse tegenvaller voor coach Yannick Ferrera, want de kapitein is een belangrijke pion in het elftal. Al miste De Witte ook aal een groot gedeelte van het seizoen door een eerdere blessure aan de adductoren. Zo vlak voor Play-Off 2 is het moment ongelukkig, maar de beslissing werd samen genomen aldus De Bruyn. ''In overleg met Seth en de staf hebben we beslist om nu te opereren'', klinkt het.