Steven Martens krijgt belangrijke functie bij wereldvoetbalbond FIFA

Steven Martens krijgt belangrijke functie bij wereldvoetbalbond FIFA

25-03-2017 11:35
2

Steven Martens wordt vanaf 1 mei de nieuwe directeur van de wereldvoetbalbond FIFA. De voormalige CEO van de Belgische voetbalbond zal zij aan zij werken met de Nederlandse legende Marco Van Basten, die bij de FIFA instaat voor de technische en tactische ontwikkeling van het voetbal.

Het aantrekken van Martens kadert in een reorganisatie die nieuwbakken FIFA-voorzitter Gianni Infantino doorvoert. "De directeur van de FIFA moet ervoor zorgen dat het beleid van die 211 landen steeds beter op punt staat. Wat voor België of Europa vanzelfsprekend is, is dat elders in de wereld niet", vertelde Martens aan Sporza.

Onder het bewind van ex-voorzitter Sepp Blatter kreeg het imago van de FIFA een paar rake klappen. Als CEO van de KBVB spaarde Martens zijn kritiek niet voor op de werking van de FIFA. "Ik ben destijds kritisch geweest, maar intussen is er schoon schip gemaakt. Er zijn nieuwe mensen en nieuwe plannen en daar maak ik dus deel van uit."

Martens zal grote delen van het jaar met zijn gezin in Zürich vertoeven, de Zwitserse thuishaven van de FIFA. Hij zal geen politiek mandaat bekleden en dus ook geen deel uitmaken van de beslissingscomités dat WK’s kiest.