Vertonghen reageert op eer die hem te beurt valt bij de Rode Duivels

Vertonghen reageert op eer die hem te beurt valt bij de Rode Duivels

23-03-2017 14:04
1

De Rode Duivels nemen het zaterdag in de volgende kwalificatiematch voor het WK op tegen concurrent Griekenland. Door de afwezigheid van zowel Eden Hazard als Vincent Kompany is het nog niet bekend wie de aanvoerdersband zal dragen. Jan Vertonghen lijkt alvast een zeer belangrijke kandidaat.

--> HELEMAAL BAAS! België kent geen problemen met Griekenland: 3,40 keer je inzet!

Bondscoach Roberto Martinez bevestigde maandag dat Eden Hazard zich geblesseerd moest afmelden, waardoor hij uiteraard een nieuwe kapitein moet aanwijzen voor de komende interlands. De Spanjaard wilde nog niet verklappen wie de kapitein zal zijn, maar wilde wel loslaten dat het tussen vijf spelers zou gaan. Vertonghen was daar één van.

De verdediger van Tottenham Hotspur is met 83 caps nu de meest ervaren international in de selectie. Vertonghen maakt zich voorlopi nog niet druk over de kwestie. "Voor het eerste aanvoerder worden gekozen, is wel iets. Dat geef ik toe. Dat het na mij Eden werd, is dan weer wat anders. Maar goed, het is symbolisch. Er zijn vele jongens die dit kunnen invullen. Ik zie alvast Vincent Kompany nog altijd als de eerste aanvoerder'', zo liet hij weten aan Het Nieuwsblad