Wenger verdedigt zich: 'Liverpool heeft de Premier League nooit gewonnen'

Wenger verdedigt zich: 'Liverpool heeft de Premier League nooit gewonnen'

23-03-2017 08:00

Arsenal gaat pas na afloop van het seizoen om tafel met sterspelers Alexis Sánchez en Mesut Özil. De verbintenis van zowel de Chileen als de Duitser loopt medio 2018 af en over hun toekomst wordt al enige tijd druk gespeculeerd.

Het is de vraag of Arsène Wenger komende zomer aanschuift bij de onderhandelingen. Het contract van de manager loopt af. Hij heeft de knoop over zijn toekomst doorgehakt, maar deelde dat nog niet met het grote publiek. "Voor mijn inzet maakt het niet uit hoe lang ik hier nog zit. Zolang ik bij Arsenal werk, ben ik volledig gecommitteerd aan deze club", zegt Wenger tegen BeIn Sports.

De Fransman presteert uiterst wisselvallig met Arsenal. In de Champions League was Bayern München veel te sterk in de achtste finales en met de huidige zesde plaats in de Premier League, is het de vraag of Arsenal volgend seizoen in het miljoenenbal actief is. "Momenteel hebben we het moeilijk, maar plaats de dingen in perspectief. We hebben nog twee inhaalduels voor de boeg en zitten in de halve finale van het FA Cup-toernooi."

Volgens Wenger is het verwachtingspatroon misschien wel te hoog. "Je kunt van mening zijn dat als je de Premier League niet wint, je geen succesvol seizoen hebt gedraaid. Maar een club als Liverpool heeft zelfs nog nooit de Premier League gewonnen. Het maakt niet uit hoeveel titelkandidaten er zijn, er is altijd maar één winnaar."

"Ik laat het aan andere mensen om te oordelen over mijn prestaties. Als je echter kijkt naar waar de club stond toen ik begon en waar de club nu staat, dan kan ik best trots zijn op wat ik allemaal heb bereikt", besluit Wenger.