'Anderlecht bereidt zich voor op vertrek sterkhouder en denkt aan opvolger'

'Anderlecht bereidt zich voor op vertrek sterkhouder en denkt aan opvolger'

18-03-2017 17:12

RSC Anderlecht zal na het seizoen meer dan waarschijnlijk afscheid nemen van Kara Mbodji. De Senegalees lijkt klaar voor een stap hogerop. Wie hem zal opvolgen is nog niet bekend. Maar Anderlecht heeft al een opvolger in het vizier.

--> EUROPESE GLORIE! Anderlecht wint de Europa League! Van €10 naar €120!

Volgens Espore UOL heeft Anderlecht een opvolger gevonden in Brazilië. De nieuwe verdediger van paars-wit zou weleens Pablo Nascimento Castro, oftewel Pablo, kunnen worden. De 25-jarige Braziliaan komt momenteel in eigen land uit voor Corinthians. Hij is echter geen eigendom van de Braziliaanse club, maar wel van Girondins Bordeaux, die hem uitleent aan Corinthians.

De Braziliaan zou een aankoopoptie van drie miljoen euro in zijn huurcontract hebben staan. Anderlecht heeft naar verluidt afgelopen winter al gepolst. Tot een akkoord kwam het toen niet. Moest Bordeaux hem toch verkopen, zou Anderlecht zo'n vijf miljoen euro moeten betalen voor de Braziliaan. Iets minder dan de helft van wat Anderlecht minstens wil krijgen voor Kara Mbodji (zo'n twaalf miljoen euro).