Vandenbempt haalt vernietigend uit naar voorzitter: ''Een onverbeterlijke domoor''

Vandenbempt haalt vernietigend uit naar voorzitter: ''Een onverbeterlijke domoor''

18-03-2017 10:42

Lierse SK liep promotie naar de Eerste Klasse B mis en dat kwam Eric Van Meir deze week duur te staan. De clubman werd door voorzitter Maged Samy aan de kant geschoven en inmiddels al vervanger door Fred Vanderbiest. Peter Vandenbempt is nu keihard voor Samy. 

"Het was eerder al beschamend geweest hoe die Egyptische zonnekoning een clubmonument als de loyale Eric Van Meir had behandeld. Tot drie keer toe. Maar Maged Samy — u kent hem ook van de uitspraak 'Lierse, dat ben ik' — ging nog een stap verder met een 'virtueel' ontslag'', schrijft Vandenbempt in zijn column voor Het Nieuwsblad.

Volgens de analist ging het hier om een egokwestie. ''Van Meir had aan Samy niet uitgelegd waarom hij Lierse niet naar 1A bracht en zijn baas midden een ongefundeerde tirade toch teruggeworpen dat die in volle eindsprint een sleutelspeler als Ayub Masika aan Chinezen had verpatst." Van Meir liet na zijn vertrek weten niet in te zien waarom hij zich moest excuseren.

Vandenbempt sloot zijn stuk af met een harde conclusie over Samy. "Een jaar geleden bood hij nog een keer zijn excuses aan voor zijn talrijke fouten. Hij zou voortaan beter communiceren met de fans. Heeft u hem van de week al ergens gehoord? Net nu de Lierse supporters zich opnieuw met hun ploeg hadden verzoend, schopt Samy hen weer tegen de schenen. Wat een onverbeterlijke domoor'', besluit de man van de radio.