Invaller Fellaini wint, Nainggolan neemt afscheid van Europa

16-03-2017 23:01

Manchester United heeft zich voor de kwartfinale van de Europa League geplaatst. Ook Olympique Lyon en Schalke 04 zitten bij de laatste acht.

Manchester United - FK Rostov 1-0
Manchester United, kwam pas laat op voorsprong. De verdiende 1-0 van Juan Mata viel twintig minuten voor tijd. Na de 1-1 in Rusland was dat voldoende voor de Engelsen. Smetje was ook het uitvallen van Paul Pogba. Fellaini verving hem

AS Roma - Olympique Lyon 2-1
Radja Nainggolan werd met AS Roma uitgeschakeld. Strootman was tegen Lyon verantwoordelijk voor de 1-1 en zag Lucas Tousart (Lyon) later een eigen doelpunt maken. Roma had een derde goal nodig om de volgende ronde te behalen, maar die viel niet. De Fransen hadden de eerste ontmoeting met 2-4 gewonnen. Dat bleek genoeg.

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 2-2
Schalke 04 toonde karakter in het Duitse onderonsje. Gladbach leek met een 2-0 voorsprong bij rust op rozen te zitten, maar Leon Goretzka en Nabiel Bentaleb stelden in de tweede helft orde op zaken. Het eerste duel was in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

Ajax - Kopenhagen: 2-0
De Nederlanders rekenden in de terugmatch af met de Denen. Ze maakten een 1-0 nederlaag uit de heenmatch goed. Bertrand Traore en Kasper Dolberg maakte voor de ploeg uit Amsterdam het verschil.