Drama voor De Bruyne, Man City uitgeschakeld door spectaculair Monaco

15-03-2017 22:40

AS Monaco heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League door in opnieuw een spectaculaire wedstrijd met 3-1 van Manchester City te winnen. Dat was voldoende na de 5-3 nederlaag in Engeland van drie weken geleden. Het CL-avontuur voor Kevin De Bruyne zit er zo dus al op.

Monaco moest minimaal twee keer scoren om het verlies weg te poetsen en begon furieus aan de wedstrijd. Al na acht minuten zorgde de achttienjarige Kylian Mbappé voor de 1-0 met een intikker en binnen het halfuur stond Monaco virtueel in de kwartfinale door een goal van Fabinho, opnieuw op aangeven van Benjamin Mendy, die ook de assist verzorgde bij Mbappé.

Na 45 minuten wervelend voetbal van Monaco en geen enkele kans van Manchester City vochten de Engelsen zich na rust knap terug in de wedstrijd. Sergio Agüero miste drie enorme kansen op de 2-1 alvorens Leroy Sané het belangrijke uitdoelpunt wel maakte. Manchester City stond op dat moment weer in de kwartfinale, maar een kopbal van Tiemoué Bakayoko ruim tien minuten voor tijd bracht de marge weer op twee: 3-1. Na twaalf goals en twee spectaculaire wedstrijden was die uitslag genoeg voor Monaco om een plek te boeken in de kwartfinale.