'PSG dient officiële aanklacht in na 15 beslissingen in voordeel Barcelona'

'PSG dient officiële aanklacht in na 15 beslissingen in voordeel Barcelona'

14-03-2017 12:45
2

Paris Saint-Germain lijkt serieus werk te maken van een aanklacht tegen scheidsrechter Deniz Aytekin. De Duitser zou liefst vijftien keer in het nadeel van de Franse club hebben gefloten in het krankzinnige Champions League-duel met FC Barcelona (6-1).

Dat melden Marca en La Gazzetta dello Sport, de grootste sportkranten van Zuid-Europa. PSG zou dinsdag een officiële aanklacht hebben ingediend bij de UEFA. Barça kreeg twee penalty's van Aytekin, die bovendien niet floot voor een tackle in de zestien op de doorgebroken Angel Di Maria. Ook op twaalf andere momenten floot de Duitse arbiter in het nadeel van PSG, vindt de kampioen van Frankrijk.

PSG heeft zijn onvrede kenbaar gemaakt in een brief voor de UEFA. De club heeft niet de hoop dat de return in de achtste finale van de Champions League wordt overgespeeld, maar wil wel zijn verhaal kwijt en is benieuwd naar het standpunt van de UEFA. Door de sensationele 6-1 overwinning in Camp Nou stootte Barça vorige week door naar de kwartfinale van de Champions League. PSG won het thuisduel met 4-0.