AA Gent haalt dan toch Play-Off 1 na galapartij tegen KV Mechelen

12-03-2017 16:20

Gent heeft zich geplaatst voor Play-Off 1. Het moest winnen van KV Mechelen en deed ook zijn job. Tegen KV Mechelen werd het een echte galawedstrijd, met 3-0 winst tot gevolg.

Gent moest absoluut punten zien te pakken om Play-Off 1 te halen. Voor KV Mechelen was een gelijkspel genoeg. De wedstrijd begon alvast bijzonder spannend. Met veel strijd, maar weinig kansen.

De grootste kans was er voor KV Mechelen. Na twintig minuten voetballen kon het bijna vieren na een goede trap op doel van Edin Cocalic. Lovre Kalinic kon nog net op de doellijn redden. Gent was gewaarschuwd, KV Mechelen ging voor de winst en niet het gelijkspel.

Dat hielp Malinwa echter niet. Bij Gent kon men dan toch scoren via Jérémy Perbet. De 1-0 en het plekje voor Play-Off 1 was dus binnen. Het ging zelfs nog van kwaad naar erger voor KV Mechelen toen Yuya Kubo er 2-0 van maakte voor rust.

Gent raast door
KV Mechelen leek de hoop opgegeven te hebben. Ook na de pauze kon het geen vuist meer maken. Dat zorgde één minuut na rust zelfs nog voor de 3-0: Samuel Kalu. Gent bleef op zijn elan voortgaan, met nog enkele mooie kansen tot gevolg. Een doelpunt kwam er niet meer, het bleef 3-0.

Door de knappe winst tegen KV Mechelen stijgt Gent naar een plekje bij de eerste zes, het eindigt als de nummer vier. Het was lang onzeker, maar de Buffalo's kunnen zich nu dus opmaken voor Play-Off 1. Na de Europese vernedering tegen KRC Genk (2-5) toch nog een tikkeltje glorie voor Gent.