Lambrecht stuurt kandidaat-overnemers wandelen: Dat maakt mijn zaak niet

Lambrecht stuurt kandidaat-overnemers wandelen: "Dat maakt mijn zaak niet"

08-03-2017 12:30
1

Roger Lambrecht heeft nog altijd de touwtjes in handen bij Sporting Lokeren, maar de inmiddels 85-jarige ondernemer zoekt wel een nieuwe eigenaar. Makkelijker gezegd dan gedaan, want een buitenlander maakt geen kans.

Lokeren kwam recent nog in het nieuws omdat het een Chinees aanbod van vijftien miljoen euro afwees. Lambrecht staat open voor buitenlands geld, maar wil dan zelf 51 procent van de aandelen houden. "Die 51 procent geldt enkel voor buitenlandse geïnteresseerden. Je weet niet wat zulke Chinezen met je club van plan zijn: willen ze eigen spelers stallen of enkel kopen en verkopen?", vraagt hij zich luidop af in Sport/Voetbalmagazine.

Lambrecht wil niet het voorbeeld volgen van bepaalde andere clubs. "Mijn enige bekommernis is Lokeren in Eerste Klasse houden. Als er een Belg de nodige centen op tafel wil leggen, sta ik met plezier de hele club af. Wat anderen met hun club doen, zoals Kortrijk of Roeselare, maakt mijn zaak niet. Hun situatie is misschien anders, ik zit niet te wachten op vijf frank. Ik vind het geen goede evolutie voor ons voetbal om aan buitenlanders te verkopen."

De ervaren voorzitter preekt stilaan wel in de woestijn. "Samen met Roger Vanden Stock ben ik de laatste van de vroegere generatie. Ik ga nog amper naar de vergaderingen van de Pro League, ik heb er de energie en ambitie niet meer voor. Voor serieuze zaken of als de kleine ploegskes moeten geraadpleegd worden, vinden ze mij wel."