'Lokeren weigert overnamebod van vijftien miljoen euro'

'Lokeren weigert overnamebod van vijftien miljoen euro'

02-03-2017 07:20

Sporting Lokeren had buitenlandse handen kunnen komen. Het Laatste Nieuws ontdekte dat Chinezen de club wilde overnemen. Voorzitter Roger Lambrecht bevestigde dat hij een bod van vijftien miljoen euro naast zich neerlegde. Hij wil meer en eist bovendien dat de lokale verankering verzekerd wordt.

"Ik heb vijf, zes verschillende mensen over de vloer gekregen met aanbiedingen uit China. Er was sprake van een bod van vijftien miljoen euro, maar we zijn nooit tot in de eindfase van de onderhandeling geraakt", aldus Lambrecht. De 85-jarige voorzitter vraagt nog vijf miljoen meer voor zijn club. "En ik wil de lokale verankering verzekerd zien."

De preses van Lokeren is al langer op zoek naar eventuele overnemers, maar wil 100% zeker zijn dat hij de geschikte mensen vindt. "Meneer, u weet ook: zeg in het voetbal nooit 'nooit'. Wat als ik geen andere kandidaten vind om de club over te nemen? Soit, zo ver zijn we nog niet." Eerder werden ook Westerlo, STVV en Moeskroen benaderd vanuit China, tot dusver zonder succes.

Cercle Brugge werd onlangs wel overgenomen, zij het niet door Chinezen. De Franse club Monaco zorgt voor een kapitaalsinjectie in de Vereniging.