OFFICIEEL: Cercle Brugge is vanaf nu in Franse handen

OFFICIEEL: Cercle Brugge is vanaf nu in Franse handen

01-03-2017 13:19
1

Cercle Brugge is vanaf nu in handen van Monaco. De Bruggelingen gingen in op een overnamebod van de Franse topclub. Dat meldt Cercle Brugge via de officiële kanalen met een persbericht. 

De boodschap van Cercle Brugge:

Beste Cercle supporters,

Op 14 februari 2017 heeft de Raad van Bestuur van de CVBA Cercle Brugge K.SV. een bindend bod ontvangen vanwege AS Monaco FC voor een kapitaalverhoging onder een aantal voorwaarden o.m. op het vlak van financiering, bestuur en sportieve samenwerking.

De Raad van Bestuur van de CVBA Cercle Brugge K.SV. heeft inmiddels beslist om in te gaan op dit voorstel en zal nu de formele toestemming voor dit huwelijk vragen aan de leden van de VZW en de aandeelhouders van de CVBA.

We wensen te benadrukken dat de gemaakte afspraken het toekomstig voortbestaan van Cercle Brugge als een professionele voetbalvereniging zondermeer garanderen. Daarenboven hebben zowel Cercle als Monaco de gedeelde ambitie om van Cercle Brugge zo snel als mogelijk terug een stabiele voetbalploeg in de Pro League 1A competitie te maken.

In de overeenkomst werden meerdere garanties opgenomen voor een blijvende verankering van Cercle in Brugge, een voortgezette sociale bewogenheid en een verdere uitbouw van de jeugdwerking met als doelstelling een blijvende doorstroming van eigen jeugd in het A-elftal.

We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en rekenen op jullie steun tijdens de play-downs om zo snel mogelijk zekerheid te bekomen van een verlengd verblijf in het professionele voetbal.