UPDATE: Sterkhouder van Essevee doet toch mee in bekerfinale

UPDATE: Sterkhouder van Essevee doet toch mee in bekerfinale

07-03-2017 15:00

Zulte Waregem moet het mogelijk de komende wedstrijden doen zonder een basiskracht. Alessandro Cordaro dreigt immers een tijdje geschorst te worden. Op de 29e speeldag kreeg hij in de competitie rood en dan kan wel eens gevolgen hebben voor de bekerfinale. 

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag twee speeldagen schorsing en 600 euro boete gevorderd als minnelijke schikking voor Alessandro Cordaro Hij werd zaterdag op de 29e speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten.

Thuis tegen Westerlo (2-2) pakte Alessandro Cordaro rood. Na een ingreep op Daniel Christensen stuurde scheidsrechter Bram Van Driessche Cordaro naar de kleedkamers. Cordaro hangt een straf van twee speeldagen boven het hoofd. Indien Zulte Waregem niet in beroep gaat, mist het Cordaro tegen Eupen in de competitie op 12 maart en tegen KV Oostende tijdens de bekerfinale. 

UPDATE 22.02: Het Laatste Nieuws weet dat Zulte Waregem besloten heeft om niet akkkoord te gaan met de strafvordering. De club wil hem absoluut niet missen in de bekerfinale tegen KV Oostende van 18 maart.

UPDATE 15.00: Gazet Van Antwerpen laat weten dat Cordaro toch niet geschorst is voor de bekerfinale. Hij krijgt één speeldag effectief, de andere speeldag is voorwaardelijk. "Ik geloof dat Cordaro voor de bal wilde gaan, maar net iets te laat was. Bovendien spreekt het disciplinaire verleden duidelijk in zijn voordeel", was de uitleg van bondsprocureur Ebe Verhaeghe.