Eurostadion is ''dood en begraven voor Anderlecht: ''Ruim onvoldoende''

Eurostadion is ''dood en begraven voor Anderlecht: ''Ruim onvoldoende''

04-03-2017 11:38
2

Het was al duidelijk dat Anderlecht geen onderdeel wil uitmaken van het Eurostadion-project, maar via zakelijk Jo Van Biesbroeck wordt nog maar eens klare taal gesproken door de Brusselaars. Voor Anderlecht is de optie om in het nieuw te bouwen stadion te spelen ''dood en begraven''.

Van Biesbroeck legt in De Tijd het standpunt van Anderlecht uit. "We verschillen fundamenteel van visie op het vlak van supportersbeleving, kijkcomfort, exploitatiemogelijkheden, mobiliteit en parking.'' Zo is paars-wit niet tevreden over de inrichting van de tribunes. "Wij willen een stadion dat, zeker wat die punten betreft, tot de beste van Europa behoort. Dat wil zeggen dat de fans zo dicht mogelijk tegen de spelers moeten zitten: dus geen afstand tussen het grasveld en de kijktribune'', aldus Van Biesbroeck.

Anderlecht heeft momenteel echter nog meer bezwaren. ''Ook de exploitatie van het gebouw moet perfect zijn, en dat is niet het geval. Het Eurostadion is een gigantisch gebouw op een klein lapje grond: een multifunctioneel complex waarin voetbal slechts bijzaak is. Onze conclusie is: ruim onvoldoende'', zo luidt de duidelijke mening van Anderlecht.

Lees ook: Anderlecht slaat terug richting Ghelamco: "Hebben wij nooit ontkend"