OPSTELLING: Weiler zit weer op de bank en grijpt direct hard in

OPSTELLING: Weiler zit weer op de bank en grijpt direct hard in

12-02-2017 13:29

Anderlecht-Zulte Waregem is de absolute topper van de 26e speeldag. René Weiler zit voor de eerste keer sinds het ovelijden van zijn vader weer op de bank bij Anderlecht. Hij heeft direct de nodige wijzigingen doorgevoerd na de zwakke prestatie tegen Lokeren (0-0). 

De Zwitser is terug en laat zich gelijk gelden. Het ondermaatse optreden op Daknam is niet zonder gevolgen gebleven voor meerder spelers. In de defensie maken Emmanuel Sowah en Uros Spajic plaats voor Dennis Appiah en Kara Mbodji, die zijn comeback maakt na zijn uitstapje op de Afrika Cup. Winteraanwinst Adrien Trebel en recordaankoop Nicolae Stanciu zijn ook geslachtofferd door Weiler. Hij geeft de voorkeur aan Massimo Bruno en Sofiane Hanni. 

Collega Francky Dury heeft zijn opstelling op twee plaatsen gewijzigd in vergelijking met de remise tegen AA Gent (1-1). Zo keert Sammy Bossut terug onder de lat. Davy De fauw viel vorige week geblesseerd uit en is meerdere weken niet inzetbaar. Net als tegen Gent is Henrik Dalsgaard zijn vervanger op de rechtsbackpositie.