Mboyo haalt uit naar supporters van Genk: ''Dat gebeurde nooit''

Mboyo haalt uit naar supporters van Genk: ''Dat gebeurde nooit''

01-02-2017 10:31

Ilombe Mboyo trok in juli 2013 voor liefst vier miljoen euro van AA Gent naar Racing Genk. De samenwerking met de Limburgse club werd geen succesverhaal. Mboyo groeide er uit tot een 'enfant terrible' en was zeker niet geliefd bij de fans. 

Mboyo praat in Sport/Voetbalmagazine nu over de supporters. ''Tja, ze zongen elke match over mij, maar wanneer ik op hen toe stapte, hoorde ik niks meer. Ik woonde op vijf minuten van het stadion, heel Genk wist waar precies. Het gebeurde geregeld dat jonge fans aanklopten om een handtekening te vragen. De hooligans, die achter het doel staan, heb ik één voor één ontmoet. Ik kwam hen tegen in de stad: nooit een probleem.''

De 29-jarige spits haalt verder uit. ''Het is gemakkelijk om te zingen wanneer je met honderden bent. Kom dan eens vlak voor mij zingen! Dat gebeurde nooit. Hoe vaak is het niet gebeurd dat ik ben uitgestapt om met de supporters te praten, hoewel de stewards wilden dat ik in mijn auto bleef. Ik ben de confrontatie nooit uit de weg gegaan'', besluit de huidige speler van Cercle Brugge.