KV Oostende mag naar Heizel na ijskoude douche voor Racing Genk

KV Oostende mag naar Heizel na ijskoude douche voor Racing Genk

31-01-2017 22:42

Racing Genk heeft zijn sterke uitgangspositie uit handen gegeven tegen KV Oostende. De Limburgers verloren thuis met 0-1 van Oostende, daarmee is de bekerdroom over. Oostende mag voor het eerst in zijn geschiedenis de bekerfinale.

KV Oostende heeft in de competitie net 0 op 6 gehaald, maar dat was er niet aan te zien. De kustploeg startte als een wervelwind, en dat had meteen resultaat. Na negen minuten was het uitgerekend Knowledge Musona, net terug van de Afrika Cup, die de openingstreffer scoorde. Tot overmaat van ramp blesseerde Aly Samatta zich even later, Jose Naranjo kwam hem vervangen.

In de 39e minuut gaven de supporters een luid applaus voor Stephanie De Buysser, de overleden vrouw van Thomas Buffel. Dat werkte blijkbaar inspirerend, want Genk kreeg meteen daarna zijn eerste open kans. Siebe Schrijvers was oog in oog met William Dutoit niet koelbloedig genoeg. Even later raakte Franck Berrier ook nog het doelhout, daar kwam Genk heel goed weg.

Penalty is sleutelfase
In de tweede helft kreeg Genk een pak meer kansen op een goal. Eerst was er Leandro Trossard die zijn man uitkapte, maar hij kon Dutoit niet verslaan in de korte hoek. Even later was diezelfde Trossard er als de kippen bij na een mislukt schot van Siebe Schrijvers, maar ook die open kans ging er niet in. 

Een penalty leek voor het keerpunt te zorgen, Yassine El Ghanassy gaf een zetje aan Timothy Castagne en de bal ging op de stip. Aanwinst Naranjo nam zijn verantwoordelijkheid, maar zijn penalty was te zwak en Dutoit redde knap. Een vermoeid KV Oostende werd nog onder de voet gelopen door Genk, maar Schrijvers piste de grootste kans voor open doel. Een frustrerende avond voor Genk, dat nu vol moet inzetten op Play-Off 1.