Preud'homme ziet twee nieuwkomers sterke indruk maken bij basisdebuut

Preud'homme ziet twee nieuwkomers sterke indruk maken bij basisdebuut

26-01-2017 10:54

Club Brugge is ook na de 23e speeldag leider gebleven. Blauw-Zwart boekte woensdagavond een nipte 2-1 zege op Waasland-Beveren. Michel Preud'homme kon zijn team echter maar één zaak echt verwijten.

''We hebben bijna alles gedaan wat we moesten doen. We wisten dat we op een goed georganiseerde ploeg zouden botsen en dus was de bedoeling om hoog druk te zetten en vroeg te scoren. Dat lukte ook, maar jammer genoeg bleef het tweede doelpunt uit. Bovendien heeft Merveille Goblet een schitterende wedstrijd gekeept'', zo luidde de analyse van Preud'homme over de website van Club.

De coach was ook te spreken over nieuwelingen Lex Immers en Helibelton Palacios, de een goede indruk maakten bij hun eerste basisplaats. ''Immers heeft goede zaken laten zien en kon al meteen scoren, wat ook belangrijk is. Hij heeft al veel getraind op automatismen, maar dat komt uiteraard niet zomaar. Vandaar dat het belangrijk is om speelminuten te krijgen.''

Palacios kreeg eveneens een compliment. ''Palacios van zijn kant was verdedigend heel sterk, met een goede interceptie en balrecuperatie. In het samenspel kon het nog beter, maar dat is ook logisch aangezien hij hier nog niet lang is'', liet Preud'homme weten over de Colombiaanse verdediger.