OFFICIEEL: Anderlecht zorgt voor verrassing van formaat en strikt Trebel

OFFICIEEL: Anderlecht zorgt voor verrassing van formaat en strikt Trebel

15-01-2017 16:04
6

Als een donderslag bij heldere hemel heeft Anderlecht zondag de transfer van Adrien Trebel aangekondigd. Paars-wit deed dat via Twitter. De Standard-middenvelder leek lang op weg naar AA Gent, maar kiest nu voor een avontuur in Brussel.

"RSC Anderlecht en Standard Luik hebben deze middag een akkoord gevonden over de definitieve transfert van Adrien Trebel naar de hoofdstad. De overgang is tot stand gekomen in een sfeer van wederzijds respect. Beide clubs zijn tevreden dat de overgang in alle discretie is kunnen gebeuren. Bruno Venanzi en RSCA Voorzitter Roger Vanden Stock zijn opgetogen met de afhandeling van de overeenkomst", laat Anderlecht via de officiële kanalen weten.

Ook Standard heeft ondertussen de transfer van de Fransman bevestigd. Opvallend: Standard pakte ongeveer uit met dezelfde tekst als Anderlecht op zijn website. "Standard Luik en RSC Anderlecht hebben deze middag een akkoord gevonden over de definitieve transfert van Adrien Trebel naar de hoofdstad. De overgang is tot stand gekomen is een sfeer van wederzijds respect. Beide clubs zijn tevreden dat de overgang in alle discretie is kunnen gebeuren. Bruno Venazi en Roger Vanden Stock zijn opgetogen met de afhandeling van de overeenkomst."

Geen Buffalo
In de zomer van 2014 nam Standard Trebel over van Nantes. In Luik groeide de Fransman uit tot een publiekslieveling. Trebel werd ook de kapitein van de Rouches. Sinds enkele dagen liep het huwelijk tussen de twee partijen volledig spaak. Trebel wilde een transfer versieren en weigerde mee te gaan op stage. Het bestuur van Standard liet het daarna niet na om Trebel in de media op de vingers te tikken. Nu gaan beide partijen uiteen. De grote verliezer in het hele verhaal lijkt AA Gent. De Buffalo's deden er alles aan om Trebel te strikken, maar faalden uiteindelijk.

Lees ook: Van Haan tot Defour, de voorgangers van Trebel
Lees ook: Transferoverzicht Jupiler Pro League winter 2016 - 2017