Engels moet vrezen voor basisplek bij Club, concurrentie is bikkelhard

Engels moet vrezen voor basisplek bij Club, concurrentie is bikkelhard

05-12-2016 08:37
1

Al voor de achtste keer kon Club Brugge de nul houden in de competitie. Daarvoor moet het onder meer Benoît Poulain bedanken. De Fransman nam de plek in van de geblesseerde Björn Engels en doet het voortreffelijk. Moet Engels nu ook vrezen voor zijn plek?

Amper twaalf tegendoelpunten in de competitie voor Club Brugge dit seizoen. Al voor de achtste keer ongeslagen. Cijfers waaraan Poulain heeft meegeholpen. Hij nam de plek van Engels met succes over. De verdediger doet het zodanig goed dat een terugkeer van Engels niet meteen broodnodig is. Poulain is alvast niet van plan om zijn plek zomaar af te staan. "Toen ik de overstap van KV Kortrijk naar Club maakte, waren er veel twijfels. Wel, ik denk dat ik inmiddels bewezen heb dat ik mijn plaats verdien in deze ploeg", zegt hij in Het Laatste Nieuws

"Maar die goeie stats zijn niet alleen mijn verdienste, hé. Zelfs de aanvallers verdedigen mee. Dat helpt", voegt hij daar nog snel aan toe. Poulain wordt ook geholpen door de vele speeltijd. "In dat opzicht is het ontgoochelend dat we alleen nog in de competitie actief zijn. Ook voor de trainer is het uitgedunde programma niet makkelijk: als iedereen fit is, zal hij veel spelers in onze brede kern moeten ontgoochelen."

Engels versus Poulain
Moet Engels nu vrezen voor zijn plek? Of krijgt Poulain een vaste basisplek? "Ik ben niet bang", aldus Poulain. "Tuurlijk is Björn een fantastische speler. Hij zal de concurrentie aanscherpen, maar het wordt zaak om zelf mijn niveau aan te houden. Dan kan ik mezelf hoe dan ook niks verwijten." Die vele clean sheets kunnen alleen maar helpen", besluit hij.