Degryse maakt zich grote zorgen over Club Brugge: Zo kan het niet verder

Degryse maakt zich grote zorgen over Club Brugge: "Zo kan het niet verder"

12-09-2016 10:00

Club Brugge is aan het seizoen begonnen met 7 op 18, veel te weinig voor een titelkandidaat. Marc Degryse maakt zich dan ook zorgen. Kan Michel Preud'homme het tij nog keren?

Club koos ervoor om zijn kern samen te houden, er zijn deze zomer weinig versterkingen gehaald. "Club Brugge was onherkenbaar in Beveren. Geen scherpte, geen passie, geen mentaliteit. Ik heb de indruk dat deze selectie mentaal heel diep is moeten gaan vorig seizoen, en met name in de play-offs, om hun doel, de titel, binnen te halen. De groep kan momenteel dezelfde mentale kracht niet opbrengen. Omdat er weinig nieuwe gezichten zijn gehaald, zijn er ook geen nieuwe impulsen voor dat mentale aspect", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

De bepalende spelers geven voorlopig ook niet thuis. "Refaelov is out, Izquierdo komt pas terug, Engels, Butelle en Diaby spelen niet op hun vertrouwde niveau. Alleen op Vormer kun je niets zeggen. Maar de Champions League wordt een ander verhaal. Daar verlangt deze groep nu wél naar. Het is iets nieuws voor deze spelers. Het kán zomaar dat we woensdag het Club uit de Play-Offs zien."

Nu is het aan Preud'homme om een oplossing te verzinnen."Preud'homme moet het tij zien te keren - op mentaal vlak, maar dat kan ook tactisch. Leicester is immers een elftal dat graag op de counter speelt. Daar moet Preud'homme rekening mee houden. Je moet niet altijd op balbezit willen spelen. Als Club woensdag opstaat, kan dat meteen een nieuwe start betekenen in de competitie - zoals het nu loopt, kan het niet verder."