Scout KBVB verwacht ander België: ''Meer beweging en verrassing bij Martinez''

Scout KBVB verwacht ander België: ''Meer beweging en verrassing bij Martinez''

01-09-2016 15:56

Het tijdperk van Roberto Martinez begint donderdagavond met een oefenmatch tegen zijn geboorteland Spanje. De voetbalwereld kijkt uit naar zijn debuut. Scout Andy De Smet verwacht veranderingen ten opzichte van voorganger Marc Wilmots.

''Wanneer ik vergelijk met het België van voor zijn komst, dan zal Martínez zeker meer beweging willen. Meer verrassing ook. Hij gaat er een aanvalsmachine van maken'', is De Smet vol vertrouwen in Knack. De scout van de Voetbalbond denkt dat de Rode Duivels onder Martinez dominant zullen spelen. ''Daar staat hij voor, en sowieso kun je bij de Rode Duivels niet anders. Tegenstanders spelen nooit vrank en vrij tegen de Belgen. Je moet elke wedstrijd starten met een plan om het spel open te breken.''

De Smet legt de verantwoordelijk nu echter ook bij de spelersgroep. "Voetbal blijft in de eerste plaats entertainment, met spelers die tegen hun zin op het veld staan, win je nooit. Maar als de vlam in de pan slaat, dan kruipt het publiek erachter en daar wordt een team sterker van. Belangrijk is dat een ploeg in zichzelf gelooft, zich nooit verstopt. De creatieve Rode Duivels moeten het nu doen. Als ze het onder deze coach niet kunnen brengen, dan nooit."