Blij dat ik steentje kon bijdragen, maar Matthys lag aan de basis van de zege

"Blij dat ik steentje kon bijdragen, maar Matthys lag aan de basis van de zege"

07-08-2016 10:51

Na een flauwe prestatie tegen Club Brugge op de openingsspeeldag pakte KV Mechelen zaterdagavond een deugddoende zege. Op bezoek bij promovendus KAS Eupen won Malinwa met 0-2. Anthony Moris speelde een cruciale rol door de elfmeter van Mamadou Sylla te keren.

De doelman stelde zich achteraf echter bescheiden op. "Ik ben niet de held van de avond", oordeelt hij op de clubwebsite. "Dit is een overwinning van het collectief. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen, maar het was Tim Matthys die met een assist en een belangrijke tweede treffer aan de basis lag van deze overwinning", zwaait de Luxemburgse Belg met lof.

"Vanavond stond er een ander KV Mechelen tussen de lijnen dan vorige week", blikt Moris nog eens terug op de eerste speeldag. "Een dosis gezonde agressiviteit en de wil om te winnen waren aanwezig. Met deze driepunter is de nul van de tabellen. Dat is belangrijk voor het vertrouwen."

Over zijn belangrijke interventie bij een 0-1-tussenstand had Moris geen grote geheimen te verklappen. "Of ik een speciale tactiek heb bij strafschoppen? Neen, ik pak ze gewoon op gevoel. En vanavond zat het gevoel duidelijk goed."