Zomeraanwinst van AA Gent moet mogelijk stoppen door hartafwijking

Zomeraanwinst van AA Gent moet mogelijk stoppen door hartafwijking

03-08-2016 08:09

AA Gent heeft heel slecht nieuws gekregen over aanwinst Noël Soumah, zo meldt Het Laatste Nieuws. Die zou namelijk een hartafwijking hebben die niet is vastgesteld bij de medische testen. Hij kan het trainingsritme daardoor niet aan. 

De 21-jarige Soumah kon het ritme tijdens de voorbereiding niet aan, waardoor hij verder onderzocht werd door de medische staf. Die ontdekte dat hij een van nature verdikte hartspierwand heeft. Die wordt nog dikker bij zware inspanning, en dat kan gevaarlijk zijn. Soumah kreeg van de dokter daarom een negatief advies om aaan topsport te doen.

Soumah traint nu aan een lagere belasting, maar dat kan natuurlijk niet blijven duren. AA Gent gaat nu op zoek naar een tweede opinie in Antwerpen. De vraag is natuurlijk ook waarom een speler met een hartafwijking vast in de basis stond bij White Star Brussel. Verschillende andere clubs melden dat een verdikking van de hartspierwand niet zo gevaarlijk is. Dat klinkt bijvoorbeeld bij Zulte Waregem, dat hem ook een contract wilde geven. Gent wil echter geen enkel risico nemen.