Maes waarschuwt tegenvallende Trossard: Ik wacht op niemand

Maes waarschuwt tegenvallende Trossard: "Ik wacht op niemand"

11-07-2016 07:54
1

Peter Maes is druk bezig aan de voorbereiding met Racing Genk, maar donderdag is het al menens. Met Buducnost krijgt Genk een bescheiden tegenstander in de Europa League, maar Genk is volgens Maes ook nog niet op kruissnelheid.

Vroege Europese wedstrijden zijn altijd lastig, en Maes lichtte na de oefenmatch tegen Lierse (0-0) al een tipje van de sluier op over zijn opstelling. Zo zal Marco Bizot waarschijnlijk een basisplaats krijgen. Laszlo Köteles kon in de laatste oefenmatch niet overtuigen. "Er waren een aantal ballen die hij niet goed verwerkte", vertelt Maes in Het Belang Van Limburg.

Op het middenveld zal er nog geen plaats zijn voor Leandro Trossard. "Ik denk dat Leandro de omschakeling nog moet maken. En ik wacht op niemand. Algemeen hebben we kunnen zien dat heel wat jongens nog veel werk hebben om in de typeploeg te geraken. Maar het is goed dat we nu al vaststellen wat onze kern in zijn totaliteit eigenlijk voorstelt."

Igor De Camargo en Nikolaos Karelis stonden samen in de spits, al was dat kennelijk niet de intentie. "Het was niet mijn bedoeling om met twee spitsen te spelen. Of er dan spelers zijn die hun taak niet uitvoerden? Dat is nu niet belangrijk. We zitten in de voorbereiding, dan heeft het weinig zin om over systemen te praten."

De vermoedelijke opstelling voor donderdag: Bizot, Walsh, Kumordzi, Dewaest, Uronen, Ndidi, Pozuelo, Buffel, Kebano, Bailey en Samatta.