Hij is zeker beter dan Colin en N'Sakala, hij gaat Anderlecht veel bijbrengen

"Hij is zeker beter dan Colin en N'Sakala, hij gaat Anderlecht veel bijbrengen"

20-06-2016 22:26

Door alle berichtgeving rond de aanstelling van een nieuwe coach bij RSC Anderlecht geraakte het nieuws over de transfer van Dennis Appiah een beetje ondergesneeuwd. Aangezien de Franse rechtsachter niet echt bekend is bij het grote publiek, trok de redactie van Anderlecht-online op onderzoek uit. 

Daarbij kwam men uit bij Boris Letondeur, die SM Caen (waar Anderlecht Appiah ging ophalen) volgt voor een lokaal radiostation. De journalist is alvast vol lof over de Fransman. "Vorig seizoen heeft hij enorm veel progressie geboekt en is zo één van de beste rechtsback in de Ligue 1 geworden", windt hij er geen doekjes om.

Letondeur somt even de kwaliteiten en gebreken van Appiah op. "Hij is zeer stevig in de duels, rukt graag mee op naar voren en heeft een goede voorzet. Er zijn wel nog bepaalde verdedigende aspecten waaraan hij moet werken, bijvoorbeeld wanneer een tegenstander in zijn rug opduikt." De flankverdediger miste vorig seizoen geen minuut in de Ligue 1 en werd bij zijn club verkozen tot beste speler.

De keuze voor Anderlecht verraste de journalist een beetje. "Veel Franse clubs zijn namelijk op zoek naar een speler als hem, al kunnen maar enkelen een transfersom betalen zoals Anderlecht dat gedaan heeft. Anderlecht is natuurlijk wel een stap vooruit," concludeert hij.

Tot slot vergelijkt Letondeur Appiah ook even met andere Franse aankopen van paars-wit uit het recente verleden. "Appiah is zeker beter dan Maxime Colin en Fabrice N'Sakala. Hij gaat zich snel aanpassen aan de Belgische competitie en Anderlecht heel wat bijbrengen," geeft hij de Brusselse fans hoop.